do kasy suma: 0,00 грн

Olej Tamanu, nierafinowany, Esent, 20ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 181,63 грн
  (1 Litr = 9 081,74 грн )

Cena regularna:

181.63
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 18 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Esent
Kod produktu: 5902574355171
Pin It

Opis

Olej Tamanu (Tamanu Oil, CP, Organic)

INCI: Calophyllum Inophyllum Seed Oil

Olej tłoczony na zimno, nierafinowany.

Olej Tamanu pozyskiwany jest z owoców drzewa Calophyllum Inophyllum, naturalnie występującego na wyspach Oceanu Spokojnego, a uprawianych także w krajach Azji Południowo Wschodniej, a także na wyspach Oceanu Indyjskiego. Poprzez tłoczenie tychże owoców (najlepiej na zimno) otrzymywany jest olej o intensywnym zapachu i zielonkawym zabarwieniu.

W jego skład wchodzi: 

- kwas olejowy
- kwas linolowy
- kwas palmitynowy
- kwas stearynowy
- kwas kalofillowy (odpowiadający za działanie przeciwbakteryjne)

W mniejszych ilościach zawiera kumaryny, laktony o silnym działaniu bakteriostatycznym i przeciwzapalnym, stigmasterol, glikolipidy, fosfolipidy, olejki eteryczne i żywice.

Działanie

Olej Tamanu ma niespotykane właściwości gojące, przeciwzapalne, przeciwbólowe, antyseptyczne. Intensywnie regeneruje skórę i redukuje blizny. Jest pomocny przy leczeniu trądziku, łuszczycy.

Redukuje zmarszczki , poprawia napięcie skóry.

Bardzo dobrze wchłania się przez skórę, docierając do jej głębokich warstw, czego bezpośrednim następstwem jest jej uelastycznienie, nawilżenie, odżywienie. Po kąpieli potęguje uczucie odprężenia.

Ma też szeroki zastosowanie w pielęgnacji i leczeniu włosów i skóry owłosionej (łupież, łuszczyca, zapalenie mieszków włosowych, łysienie).

Sposób użycia

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-99%.
Można go również mieszać z innymi olejami i olejkami eterycznymi (olejek rumiankowy, lawendowy, różany), tworząc doskonały środek przeciwtrądzikowy.

Inna metodą stosowania jest dodanie oleju do dowolnego serum , balsamu czy kremu (zalecane stężenie do 50%).

Olej Tamanu znakomicie się sprawdza jako dwufazowy nawilżacz w połączeniu z żelem hialuronowym (zmieszać porcję żelu z kilkoma kroplami olejku i dokładnie wymieszać po czym nanieść palcami na skórę i delikatnie wklepać). 

Przechowywanie.

Olej można przechowywać w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętym opakowaniu, zachowuje swoje właściwości pielęgnacyjno lecznicze przez wiele miesięcy.

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony

Sklep internetowy Shoper Premium