Alkohol Cetylowy >99,95%, Esent, 100g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalni
Opis
Alkohol Cetylowy
INCI: Cetyl Alcohol
Czystość powyżej 99,5%
Olej cetylowy w formie białego granulatu.
W kosmetyce stosuję się go jako stabilizator emulsji-koemulgator, składnik nadający kremom i balsamom "twardość" i spójnoć, w produktach do mycia jest stabilizatorem piany.
Poza swoimi właściwościami konsystencjotwórczymi, ma działanie nawilżające.
Sugerowana zawartość w produktach kosmetycznych 0,5-5%
Liczba hydroksylowa mgKOH/g 226-235
Liczba kwasowa mgKOH/g 0,04
Liczba zmydlania mgKOH/g 0,1
liczba jodowa 0,08
Opakowanie: 100 g


Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.