Olej z Miodli Indyjskiej Neem, Nierafinowany, Esent, 100ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 25,00 zł
  (1 Litr = 250,00 zł )

Cena regularna:

25.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 25 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Esent
Kod produktu: 5902574356314
Pin It

Opis

Olej z Miodli Indyjskiej / Neem Oil, CP, Organic

Olej tłoczony na zimno, nierafinowany

INCI: Azadirachta Indica Seed Oil

Olej z Miodli Indyjskiej (Neem), pozyskiwany na nasion drzewa o tej samej nazwie (łac. Azadirachta Indica), olej przetwarzany tylko mechanicznie.

Miodla Indyjska zajmuje szczególne miejsce w naturalnej medycynie i ceremoniach religijnych Hindusów. W sanskryptach ajurwedyjskich jest nazywane „sarva nivarini” co oznacza ni mniej ni więcej jak „lek na wszystkie choroby”.

Działanie

W kosmetyce i dermatologii, Miodla ceniona jest za działanie antybakteryjne (trądzik), przeciwwirusowe, zdolność do łagodzenia stanów zapalnych. Regeneruje i odbudowuje włosy. Olej wcierany w paznokcie wzmacnia je i nadaje im elastyczność.

Kolejnym jakże cenionym działaniem Miodli jest ochrona przed ukąszeniami insektów, jak również łagodzenie skutków tychże ukąszeń (przyspiesza gojenie i łagodzi swędzenie).

W Indiach Olej z Miodli stosowany jest na wiele chorób skórnych z grupy łuszczyc, egzem, grzybic itp..

Zastosowanie

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-35%. Świetnie sprawdza się w pielęgnacji włosów i skóry owłosionej, w tym przypadku preparat na bazie oleju trzeba wcierać w skórę i włosy, pozostawić na okres 30 minut, po czym zmyć łagodnym szamponem.

Informacje chemiczne.

W oleju z miodli znajdziemy ok 48% kwasu olejowego,19% kwasu palmitynowego, 17% linolowego, 15 % stearynowego, 1% kwasu mirystynowego.

Olej posiada mocny charakterystyczny zapach, w temperaturze poniżej 24 stopni zastyga.

Olej pochodzi z Indii, konfekcjonowany jest w Wielkiej Brytanii.

Po otwarciu przechowujemy olej w temperaturze 15-20 oC

Produkt w szklanej butelce 100 ml

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony

Sklep internetowy Shoper Premium