Produkt: Dostępny
Olej z Ostropestu (Ostropest), 50 ml, 100% Naturalny
19,00 

Ma właściwości przeciwzapalne, stymulujące rozwój i regenerację komórek wątrobowych. Jest też silnym przeciwutleniaczem, chroni komórki wątrobowe przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Korzystne zmiany obserwowano przy leczeniu pacjentów z zaawansowaną marskością wątroby.

Producent: Remedium Natura Waga: 0.175kg
Ilość
wysyłka 24 godziny

 

 

    Rodzaj dostawy          

 

Koszt dostawy      

 

Dostawa GRATIS      

Paczkomaty

od 8,50 zł powyżej 150 zł

Poczta Polska

od 10,00 zł powyżej 200 zł

Kurier DPD

od 13,50 zł powyżej 300 zł

Kurier Pocztex 48

11,70 zł powyżej 300 zł

Kurier InPost

11,70 zł powyżej 300 zł

Przesyłka zagraniczna

od 18,60 zł -

Odbiór własny

0 zł -
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  tabe

Klient ma prawo do zwrotu towaru w ciągu 14 dni od odebrania przesyłki bez podania przyczyny. Klient zobowiązany jest do przesłania na piśmie oświadczenia o odstąpieniu od umowy zawartej na odległość wraz z towarem. Zwrócony towar nie może nosić śladów użytkowania oraz musi być w oryginalnym opakowaniu - jeżeli takie posiadał. Zwrot pieniędzy dotyczy wartości towaru - nie obejmuje kosztów przesyłek.

Zwrot pieniędzy nastąpi maksymalnie do 14 dni od daty wpłynięcia pisma i towaru do sprzedawcy. Wyjątkiem jest sprzedaż, na którą została wystawiona faktura VAT, kiedy to zwrot pieniędzy nastąpi 14 dni po wpłynięciu do sprzedawcy podpisanej przez kupującego korygującej faktury VAT.

Ocena: 0 na 6 (opinii: 0) DODAJ OPINIĘ

OLEJ Z OSTROPESTU

Oleum Siliby

100% NATURALNY

INCI: Thistle Oil

Kraj pochodzenia: Ukraina

Metoda otrzymywania: tłoczenie na zimno nasion ostropestu plamistego (Silybum marianum).

Ostropest  to starożytne ziele pochodzące z Samarii i niektórych części Izraela. Stosowane od tysiącleci jako środek leczniczy na wątrobę.

Owoce ostropestu zawierają 2-4 % mieszanki flawonolignanów, zwanych sylimaryną. W jej skład wchodzą sylibina, sylidiamina i sylikrystyna o podobnej budowie i własnościach fizykochemicznych oraz izosylimaryna, 2,3-dehydrosylimaryna, 2,3-dehydrosylikrystyna i tzw. sylibinomery, czyli oligomeryczne pochodne sylimaryny. Ponadto występuje toksyfolina, alkohol dehydrokoniferylowy, kwercetyna, tyramina, histamina, śluz, kwasy organiczne, witaminy C i K, fitosterole, zwłaszcza -sitosterol, garbniki, białka, cukry (około 21 %) i tłuszcz z dużą ilością kwasu linolowego, a także minerały.

Preparaty z ostropestu obniżają poziom cukru we krwi u cukrzyków, normalizują poziom cholesterolu oraz zapobiegają powstawaniu kamieni nerkowych.

Od dawna znane jest korzystne działanie ostropestu przy krwawieniach wewnętrznych oraz krwawieniach z narządów kobiecych. Obecnie jest stosowany przy krwawieniu z nosa, jelita grubego, żylaków odbytu, obfitych miesiączkach.

Olej ten jest przezroczysty, jasno - żółty z charakterystycznym zapachem.

Zawiera w swoim składzie witaminę A, D, E, K, F, nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) oraz minerały.

Olej z ostropestu ma właściwości przeciwzapalne, stymulujące rozwój i regenerację komórek wątrobowych. Jest też silnym przeciwutleniaczem, chroni komórki wątrobowe przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.  Korzystne zmiany obserwowano przy leczeniu pacjentów z zaawansowaną marskością wątroby.

Związki zawarte w ostropeście wspomagają leczenie schorzeń skóry. Pozytywnie działa przy nowotworach skóry.

Olej z ostropestu posiada właściwości odtruwające i chroni miąższ wątroby i nerek przed niszczącym działaniem substancji toksycznych.

  • wspomaga wydalanie substancji toksycznych z organizmu,
  • obniża poziom cholesterolu,
  • normalizuje procesy trawienia,
  • wzmacnia i uelastycznia naczynia włosowate,
  • polepsza wzrok,
  • obniża ryzyko chorób serca i naczyń,
  • wzmacnia system odpornościowy.

Olej z ostropestu reguluje czynności trawienne zwiększając wydzielanie kwasów i dlatego stosuje się przy niedokwaśności, braku łaknienia, wzdęciach i odbijaniu, a niekiedy przy bólach głowy typu migrenowego, obniżonym ciśnieniu i chorobie lokomocyjnej.

Medycyna ludowa stosuje olej z ostropestu zewnętrznie i wewnętrznie

ZEWNĘTRZNE ZASTOSOWANIE:

  • pielęgnacja włosów (wzmacnia i pobudza porost),
  • zapobieganie łysienia, łamliwości włosów,
  • środek nawilżający i odżywczy do skóry i włosów,
  • ochrona skóry i włosów przed czynnikami zewnętrznymi (słonce, wiatr, mróz),
  • leczenie oparzeń (w tym słonecznych), zapaleń skóry, pęknięć, egzem,
  • zapobieganie wiotczenia i starzenia skóry,
  • likwidacja zmarszczek,
  • pielęgnacja skóry problemowej,
  • pielęgnacja nóg, rąk oraz paznokci,
  • przyspieszanie porostu paznokci i likwidacja ich łamliwości,
  • środek wspomagający przy leczeniu chorób skórnych, dermatozów (łuszczyca, egzema, rumień, azs).

Olej ten może być stosowany bezpośrednio na skórę. Może być stosowane do smarowania i masażu bez rozcieńczenia w postaci czystej lub jako składnik przy tworzeniu mieszanek. Występuje dodatkiem do wzbogacenia kosmetyków (balsamy, maseczki, szampony, kremy).

Zewnętrznie:

- smarować miejsca problemowe lub zmienione chorobowo,

- stosować jako składnik maseczek na skórę i włosy,

- stosować do pielęgnacji paznokci,

- masaż jako kuracja do redukcji zmarszczek,

- mieszać z kremami, balsamami lub oliwką do masażu (masaż leczniczy, kosmetyczny),

- okłady i aplikacji.

WSKAZANIA DO ZASTOSOWANIA WEWNĘTRZNEGO:

  • zaburzenia wątroby,
  • zapalenie dróg żółciowych, marskość wątroby, zapalenie wątroby, w tym alkoholowe, stłuszczenie wątroby,
  • zapalenie jamy ustnej,
  • zapalenie dziąseł,
  • zapalenie krtani.

Zastosowanie wewnętrzne: zaleca się przyjmować olej 3 razy dziennie ok. 4 gramów (1niecała mała łyżeczka przed jedzeniem) lub jak zaleca lekarz.

PRZECIWWSKAZANIA: Indywidualna nietolerancja.

PRZECHOWYWANIE: w chłodnym miejscu, z dala od słońca, przy temperaturze nie wyżej niż +25C. Przy temperaturze niżej +5 C może powstawać naturalny osad, który znika przy podgrzewaniu oleju do temperatury pokojowej.

Nie zawiera barwników, konserwantów i sztucznych substancji zapachowych.

Opakowanie: butelka szklana brązowa z kroplomierzem 50 ml

Producent: Remedium Natura

Współautorem informacji podanej w opisach produktów Sklepu Ukraina Shop jest biuro tłumaczeń. Stanowi to intelektualną własność naszej firmy oraz Biuro Tłumaczeń. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie opisów oraz zdjęć, zawartych w sklepie w całości lub w części bez zgody firmy lub biuro tłumaczeń jest zabronione i stanowi naruszenie praw autorskich. Podstawa prawna: Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Oglądane produkty
Okazje.info
Pobieranie danych...