Produkt: Niedostępny
Olej z Awokado (Avocado), 100% Naturalny, 60 ml
13,70 

Wygładza, regeneruje, pielęgnuje, ochroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych.

Producent: Flora Secret Waga: 0.1kg
Ilość
Towar chwilowo niedostępny.

 

 

    Rodzaj dostawy          

 

Koszt dostawy      

 

Dostawa GRATIS      

Paczkomaty

od 8,50 zł powyżej 150 zł

Poczta Polska

od 10,00 zł powyżej 200 zł

Kurier DPD

od 13,50 zł powyżej 300 zł

Kurier Pocztex 48

11,70 zł powyżej 300 zł

Kurier InPost

11,70 zł powyżej 300 zł

Przesyłka zagraniczna

od 18,60 zł -

Odbiór własny

0 zł -
 

 

Klient ma prawo do zwrotu towaru w ciągu 14 dni od odebrania przesyłki bez podania przyczyny. Klient zobowiązany jest do przesłania na piśmie oświadczenia o odstąpieniu od umowy zawartej na odległość wraz z towarem. Zwrócony towar nie może nosić śladów użytkowania oraz musi być w oryginalnym opakowaniu - jeżeli takie posiadał. Zwrot pieniędzy dotyczy wartości towaru - nie obejmuje kosztów przesyłek.

Zwrot pieniędzy nastąpi maksymalnie do 14 dni od daty wpłynięcia pisma i towaru do sprzedawcy. Wyjątkiem jest sprzedaż, na którą została wystawiona faktura VAT, kiedy to zwrot pieniędzy nastąpi 14 dni po wpłynięciu do sprzedawcy podpisanej przez kupującego korygującej faktury VAT.

Ocena: 0 na 6 (opinii: 0) DODAJ OPINIĘ

OLEJ Z AWOKADO

AVOCADO OIL

100% NATURALNY

Olej z awokado otrzymuje się z miąższu dojrzałego owocu awokado - smaczliwki (Persea americana (P. gratissima) przez tłoczenie na zimno. Szczególnie jest doceniany w miesiącach zimowych, gdyż chroni skórę przed zimnem. Olej łatwo przenika przez naskórek, zawiera dużą ilość składników odżywczych i substancji aktywnych.

Ma kolor od jasno- do ciemnozielonego, mętny. Posiada naturalny faktor ochronny 3-4. Olej awokado twardnieje w niskich temperaturach. Jest olejem odpornym na ciepło.

Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe. Zawiera kwas oleinowy, kwas linolowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas linolenowy, lecytynę, sole mineralne, fitosterole, skwalen, witaminy: A, B, D, E, H, K, PP.

Olej z awokado jest łatwo wchłaniany przez skórę, przenika w jej głębsze warstwy. Zwany olejem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), silnie nawilża, odżywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami skóry, uzupełnia barierę lipidową.

Podnosi wytrzymałość, uspokaja, wygładza, regeneruje, pielęgnuje, ochroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych.

Używany jako czysty olej lub jako dodatek do kosmetyków przeznaczonych dla skóry suchej, dojrzałej , starzejącej się i wrażliwej, nie ma działania drażniącego ani uczulającego.

Bardzo dobry jako olej do masażu. Ponieważ jest olejem gęstym zaleca się przy masażu mieszać z innymi olejami (olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron, olejem z pestek moreli i in.).

Przeznaczenie:

  • pielęgnacja skóry suchej i starzejącej się,
  • masaż aromaterapeutyczny,

  • profilaktyka i likwidacja zmarszczek,

  • szybka regeneracja naskórka po urazach, zapaleniach, przesuszeniu,

  • pielęgnacja włosów, szczególnie farbowanych,

  • wzmocnienie paznokci, likwidacja zapalenia wałów paznokciowych,

  • zapalenie i krwawienie dziąseł, paradontoza,

  • odnowienie elastyczności skóry,

  • redukcja cellulitu (masaż antycellulitowy).

METODY STOSOWANIA

Może być stosowane do smarowania i masażu bez rozcieńczenia w postaci czystej lub jako składnik przy tworzeniu mieszanek. Występuje dodatkiem do wzbogacenia kosmetyków (balsamy, maseczki, szampony, kremy).

Zewnętrznie:

  • smarować miejsca problemowe lub zmienione chorobowo,
  • stosować jako składnik maseczek na skórę i włosy,
  • stosować do pielęgnacji paznokci,
  • kąpiele lecznicze,
  • mieszać z kremami, balsamami lub oliwką do masażu (masaż leczniczy, kosmetyczny i antycellulitowy),
  • okłady i aplikacji.

PRZECHOWYWANIE: w chłodnym miejscu, z dala od słońca, przy temperaturze nie wyżej niż +25C. Przy temperaturze niżej +5 C mogą powstawać krysztaliki, które znikają przy podgrzewaniu oleju do temperatury pokojowej.

Nie zawiera barwników, konserwantów i sztucznych substancji zapachowych.

Opakowanie: butelka z dozownikiem 60 ml

Termin przydatności: 24 miesięcy od daty produkcji.

Współautorem informacji podanej w opisach produktów Sklepu Ukraina Shop jest biuro tłumaczeń. Stanowi to intelektualną własność naszej firmy oraz Biuro Tłumaczeń. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie opisów oraz zdjęć, zawartych w sklepie w całości lub w części bez zgody firmy lub biuro tłumaczeń jest zabronione i stanowi naruszenie praw autorskich. Podstawa prawna: Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Oglądane produkty
Okazje.info
Pobieranie danych...