Produkt: Niedostępny
Olej Tamanu, 50 ml, 100% Naturalny, Blizny, Zmarszczki
69,00 

zalecany do codziennej pielęgnacji skóry twarzy, rak i ciała (zapobiega przesychaniu, starzeniu skóry oraz powstawaniu zmarszczek)

Producent: Aromatika Waga: 0.175kg Termin przydatności: 10-2016
Ilość
Towar chwilowo niedostępny.

 

 

    Rodzaj dostawy          

 

Koszt dostawy      

 

Dostawa GRATIS      

Paczkomaty

od 8,50 zł powyżej 150 zł

Poczta Polska

od 10,00 zł powyżej 200 zł

Kurier DPD

od 13,50 zł powyżej 300 zł

Kurier Pocztex 48

11,70 zł powyżej 300 zł

Kurier InPost

11,70 zł powyżej 300 zł

Przesyłka zagraniczna

od 18,60 zł -

Odbiór własny

0 zł -
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  tabe

Klient ma prawo do zwrotu towaru w ciągu 14 dni od odebrania przesyłki bez podania przyczyny. Klient zobowiązany jest do przesłania na piśmie oświadczenia o odstąpieniu od umowy zawartej na odległość wraz z towarem. Zwrócony towar nie może nosić śladów użytkowania oraz musi być w oryginalnym opakowaniu - jeżeli takie posiadał. Zwrot pieniędzy dotyczy wartości towaru - nie obejmuje kosztów przesyłek.

Zwrot pieniędzy nastąpi maksymalnie do 14 dni od daty wpłynięcia pisma i towaru do sprzedawcy. Wyjątkiem jest sprzedaż, na którą została wystawiona faktura VAT, kiedy to zwrot pieniędzy nastąpi 14 dni po wpłynięciu do sprzedawcy podpisanej przez kupującego korygującej faktury VAT.

Ocena: 0 na 6 (opinii: 0) DODAJ OPINIĘ

OLEJ TAMANU

TAMANU NUT OIL

100% NATURALNY

Naturalne olejki znane są od starożytności, a właściwości wielu z nich zostały naukowo dowiedzione. Główną zaletą naturalnych olejków jest wysoka skuteczność, łatwość zastosowania oraz wydajność. Wszystkie olejki koncernu „AROMATIKA" (Ukraina, Kijów) zostały stworzone na bazie wiekowych tradycji medycyny ludowej. Surowce do ich produkcji pochodzą z ekologiczne czystych terenów.

Olejki koncernu „Aromatika" są w 100 % naturalne.

Olej tamanu (nazywany również olejem Bora Bora) pozyskiwany jesttłoczeniem na zimno z owoców polinezyjskiego drzewa Tamanu.

Zapach: intensywny, korzenny, ziołowy, lekko orzechowy

Zaliczany jest do olejów o wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) niezbędnych do utrzymania zdrowej i odpowiednio nawilżonej skóry.

Zawiera kwas olejowy (ok. 49%), linolowy (ok. 21%), palmitynowy (ok. 14%), stearynowy(ok. 12-13%), linolenowy (ok. 0,28%).

Olej tamanu zawiera również terpenoidy, laktony, liczne fitosterole, głównie stigmasterol, będące roślinnym odpowiednikiem steroli występujących w skórze, które podobnie jak NNKT, także wpływają na wzmocnienie bariery lipidowej skóry, hamują ubytek wody, działają regenerująco i przeciwzapalnie. W składzie oleju tamanu były znalezione kwas kalowilowy i kalofilloid, które mają regenerujące i  przeciwzapalne działanie.

Olej tamanu (Oleum Calophyllum inophyllum) otrzymuje się poprzez mechaniczne wytłaczanie na zimno pestek owoców drzewa Calophyllum Inophyllum L.Są to szczególnie efekty: nawilżający i gojący.

Posiada właściwości gojące, przeciwzapalne, przeciwbólowe, antybakteryjne, antywirusowe, antyoksydacyjne, nawilżające, odżywcze i regenerujące.

Olej tamanu sprzyja gojeniu wyprysków, zapobiega tworzeniu zaskórników, łagodzi stany zapalne oraz redukuje blizny.

Dobrze wchłania się w skórę, dając poczucie nawilżenia, uelastycznienia i odżywienia.

ZALECANY:

  • do pielęgnacji skóry tłustej, trądzikowej, mieszanej, zanieczyszczonej,
  • redukcji blizn potrądzikowych,
  • do codziennej pielęgnacji skóry twarzy, rak i ciała (zapobiega przesychaniu, starzeniu skóry oraz powstawaniu zmarszczek),
  • do pielęgnacji rąk i paznokci (likwiduje drobne skaleczenia, pęknięcia, wzmacnia paznokci),
  • jako środek wspomagający przy leczeniu egzemy, łuszczycy, trądziku, siniaków, hematom, oparzeń, chorób aparatu ruchu (reumatyzm, zapalenie stawów),
  • jako środek nawilżający i przeciwzapalny do i po opalaniu,
  • do regeneracji cery dojrzałej i zniszczonej,
  • jako środek gojący i łagodzący zaczerwienienia, podrażnienia, ból i swędzenie w przypadku ran i uszkodzeń skóry, stanów zapalnych skóry, po oparzeniu słonecznym, ukąszeniu owadów,
  • do leczenia chorób włosów i skóry owłosionej (łupież, łuszczyca, zapalenie mieszków włosowych, łysienie),
  • do pielęgnacji włosów (szczególnie suchych i matowych),
  • do ochrony skóry i włosów przed agresywnym działaniem czynników zewnętrznych.

METODY STOSOWANIA

Może być stosowany do smarowania i masażu bez rozcieńczenia w postaci czystej lub jako składnik przy tworzeniu mieszanek. Może być stosowany na okolice oczu, szyję, dekolt, jak i na całe ciało. Występuje dodatkiem do wzbogacenia kosmetyków (balsamy, maseczki, szampony, kremy).

Zewnętrznie:

- smarować miejsca problemowe lub zmienione chorobowo,

- stosować jako składnik maseczek na skórę i włosy,

- stosować do pielęgnacji paznokci,

- masaż jako kuracja przeciwzmarszczkowa,

- mieszać z kremami, balsamami lub oliwką do masażu (masaż leczniczy, kosmetyczny),

- okłady i aplikacji.

PRZECIWWSKAZANIA: Indywidualna nietolerancja.

PRZECHOWYWANIE: w chłodnym miejscu, z dala od słońca, przy temperaturze nie wyżej niż +25C. Przy temperaturze niżej +5 C może powstawać naturalny osad, który znika przy podgrzewaniu oleju do temperatury pokojowej.

Nie zawiera barwników, konserwantów i sztucznych substancji zapachowych.

Opakowanie: butelka szklana brązowa z kroplomierzem 50 ml

GWARANCJA JAKOŚCI PRODUKTÓW KONCERNU „AROMATIKA” – NAUKOWE I MEDYCZNE BADANIA, WYKONANE PRZEZ UKRAIŃSKI INSTYTUT ZDROWIA I URODY.

Współautorem informacji podanej w opisach produktów Sklepu Ukraina Shop jest biuro tłumaczeń. Stanowi to intelektualną własność naszej firmy oraz Biuro Tłumaczeń. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie opisów oraz zdjęć, zawartych w sklepie w całości lub w części bez zgody firmy lub biuro tłumaczeń jest zabronione i stanowi naruszenie praw autorskich. Podstawa prawna: Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Okazje.info
Pobieranie danych...