Produkt: Dostępny
Olej Jojoba Nierafinowany, 100% Naturalny Aromatika
15,00 

Zalecany do pielęgnacji starzejącej się skory i skóry nadwrażliwej, zmiękczenia i łagodzenia podrażnień skóry oraz jako środek ochronny przy agresywnym działaniu warunków atmosferycznych (promieniowanie UV).
 

Producent: Aromatika Waga: 0.12kg
Wybierz Pojemność:
Ilość
wysyłka 24 godziny

 

 

    Rodzaj dostawy          

 

Koszt dostawy      

 

Dostawa GRATIS      

Paczkomaty

od 8,50 zł powyżej 150 zł

Poczta Polska

od 10,00 zł powyżej 200 zł

Kurier DPD

od 13,50 zł powyżej 300 zł

Kurier Pocztex 48

11,00 zł powyżej 300 zł

Kurier InPost

11,70 zł powyżej 300 zł

Przesyłka zagraniczna

od 18,60 zł -

Odbiór własny

0 zł -
 

 

Klient ma prawo do zwrotu towaru w ciągu 14 dni od odebrania przesyłki bez podania przyczyny. Klient zobowiązany jest do przesłania na piśmie oświadczenia o odstąpieniu od umowy zawartej na odległość wraz z towarem. Zwrócony towar nie może nosić śladów użytkowania oraz musi być w oryginalnym opakowaniu - jeżeli takie posiadał. Zwrot pieniędzy dotyczy wartości towaru - nie obejmuje kosztów przesyłek.

Zwrot pieniędzy nastąpi maksymalnie do 14 dni od daty wpłynięcia pisma i towaru do sprzedawcy. Wyjątkiem jest sprzedaż, na którą została wystawiona faktura VAT, kiedy to zwrot pieniędzy nastąpi 14 dni po wpłynięciu do sprzedawcy podpisanej przez kupującego korygującej faktury VAT.

Ocena: 0 na 6 (opinii: 0) DODAJ OPINIĘ

OLEJ JOJOBA

JOJOBA OIL

100 % NATURALNY

Olejki naturalne znane są od starożytności, a właściwości wielu z nich zostały naukowo dowiedzione. Główną zaletą naturalnych olejków jest wysoka skuteczność, łatwość zastosowania oraz wydajność. Wszystkie olejki koncernu „AROMATIKA" (Ukraina, Kijów) zostały stworzone na bazie wiekowych tradycji medycyny ludowej. Surowce do ich produkcji pochodzą z ekologiczne czystych terenów.

Olej jojoby otrzymuje się z nasion jojoby (Simondsia chinensis) metodą tłoczenia na zimno.

Po swoim właściwościom kosmetycznym i odżywczym olej jojoby nie posiada podobnych analogów wśród olejów. Jest to unikatowy ciekły roślinny wosk.

Olej jojoba ;zawiera głównie palmitynian cetylu (o bardzo cennych własnościach natłuszczających i odżywczych, zbliżonych do oleju wielorybiego), skwalen (który występuje w naturalnym płaszczu tłuszczowym skóry, chroniący przed utratą wody), alkohole alifatyczne, fitosterole, bogaty w witaminę F i E (dostarcza naturalnych substancji wzmacniających odporność skóry na zewnętrzne szkodliwe czynniki, zmiękcza skórę).

Olej jojoba jest mocnym antyoksydantem (zwalcza szkodliwe działanie wolnych rodników), ma działanie przeciwzapalne, regenerujące, zmiękczające, nawilżające i odmładzające.

Doskonale wchłaniany przez skórę i włosy przy czym nie zostawia tłustego połysku.

Olej jojoba odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę, zapobiega jej wysuszaniu. Stosowany jest przy każdym typie skóry, a szczególnie polecany przy zapaleniach, łupieżu, poparzeniu słonecznym i trądziku.

Zapobiega powstawaniu rozstępów (pojawiających się np. w czasie ciąży). Doskonale zrównoważony olej nadający się zarówno dla skóry suchej, odwodnionej, jak i przetłuszczającej się.

Szczególnie polecany dla skóry podatnej na występowanie trądziku.

PRZEZNACZENIE:

  • pielęgnacja wszystkich rodzajów cery, szczególnie suchej, zmęczonej, i odwodnionej z zapaleniami,
  • odmładzanie starzejącej się cery, likwidacja zmarszczek i zapobieganie ich powstawania,
  • pielęgnacja ust suchych i popękanych,
  • pielęgnacja skóry po goleniu, opalaniu i kąpaniu,
  • pielęgnacja delikatnej skóry niemowląt,
  • zmiękczenie zrogowaciałych miejsc skóry na stopach, dłoniach i łokciach,
  • leczenie chorób skóry (np. łuszczycy, egzemy, AZS), oparzeń, wysypki,
  • leczenie trądziku,
  • profilaktyka powstawania rozstępów i blizn skóry u kobiet ciężarnych lub po schudnięciu,
  • pielęgnacja włosów wszystkich rodzajów, szczególnie farbowanych, suchych i łamliwych,
  • cellulit i nadwaga.

METODY STOSOWANIA

Olej jojoba może być stosowany do smarowania (pielęgnacji twarzy, pielęgnacji całego ciała) i masażu bez rozcieńczenia w postaci czystej lub jako składnik przy tworzeniu mieszanek (z olejkami eterycznymi lub z olejami migdałowym, brzoskwiniowym, morelowym i winogronowym). Występuje dodatkiem do wzbogacenia kosmetyków (balsamy, maseczki, kremy, odżywki do włosów, szampony, mydło).

Zewnętrznie:

  • smarować miejsca problemowe lub zmienione chorobowo,
  • stosować jako składnik maseczek na skórę i włosy,
  • mieszać z kremami, balsamami lub oliwką,
  • masaż jako profilaktyka rozstępów skóry i cellulitu.

PRZECHOWYWANIE: w szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła w temperaturze od -10 do 20 ° C w miejscu niedostępnym dla dzieci. Unikać światła słonecznego.

Nie zawiera barwników, konserwantów i sztucznych substancji zapachowych.

Opakowanie: butelka szklana brązowa z kroplomierzem 20, 50 lub 100 ml

GWARANCJA JAKOŚCI PRODUKTÓW KONCERNU „AROMATIKA” – NAUKOWE I MEDYCZNE BADANIA, WYKONANE PRZEZ UKRAIŃSKI INSTYTUT ZDROWIA I URODY

Współautorem informacji podanej w opisach produktów Sklepu Ukraina Shop jest biuro tłumaczeń. Stanowi to intelektualną własność naszej firmy oraz Biuro Tłumaczeń. Kopiowanie, przetwarzaniei rozpowszechnianie opisów oraz zdjęć, zawartych w sklepie w całości lub w części bez zgody firmy lub biuro tłumaczeń jest zabronione i stanowi naruszenie praw autorskich. Podstawa prawna: Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Oglądane produkty
Okazje.info
Pobieranie danych...