Produkt: Dostępny
Olej Dyniowy (z Pestek Dyni), 100% Naturalny
13,50 

Jest to olej bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, głównie kwas linolowy - Omega-6, który poprawia barierę lipidową naskórka, zwiększa stopień nawilżenia oraz reguluje pracę gruczołów łojowych, oczyszcza pory i zapobiega tworzeniu zaskórników.

Producent: Elit Phito Waga: 0.3kg
Wybierz Pojemność:
Ilość
wysyłka 24 godziny

 

 

    Rodzaj dostawy          

 

Koszt dostawy      

 

Dostawa GRATIS      

Paczkomaty

od 8,50 zł powyżej 150 zł

Poczta Polska

od 10,00 zł powyżej 200 zł

Kurier DPD

od 13,50 zł powyżej 300 zł

Kurier Pocztex 48

11,00 zł powyżej 300 zł

Kurier InPost

11,70 zł powyżej 300 zł

Przesyłka zagraniczna

od 18,60 zł -

Odbiór własny

0 zł -
 

 

Klient ma prawo do zwrotu towaru w ciągu 14 dni od odebrania przesyłki bez podania przyczyny. Klient zobowiązany jest do przesłania na piśmie oświadczenia o odstąpieniu od umowy zawartej na odległość wraz z towarem. Zwrócony towar nie może nosić śladów użytkowania oraz musi być w oryginalnym opakowaniu - jeżeli takie posiadał. Zwrot pieniędzy dotyczy wartości towaru - nie obejmuje kosztów przesyłek.

Zwrot pieniędzy nastąpi maksymalnie do 14 dni od daty wpłynięcia pisma i towaru do sprzedawcy. Wyjątkiem jest sprzedaż, na którą została wystawiona faktura VAT, kiedy to zwrot pieniędzy nastąpi 14 dni po wpłynięciu do sprzedawcy podpisanej przez kupującego korygującej faktury VAT.

Ocena: 0 na 6 (opinii: 0) DODAJ OPINIĘ

OLEJ Z PESTEK DYNI

100% NATURALNY

Olej dyniowy (Oleum Cucurbitae) otrzymywany jest z pestek dyni metodą tłoczenia na zimno.

Kraj pochodzenia: Ukraina

Olej z pestek dyni dzięki swoim właściwościom zdrowotnym już dawno znalazł zastosowanie w medycynie ludowej, m.in. jako środek na pasożyty przewodu pokarmowego, na prostatę i stany zapalne dróg moczowych, infekcje górnych dróg oddechowych, a także alergie.

Regularnie spożywany, może zapobiec miażdżycy naczyń, osłabieniu organizmu.

Olej dyniowy to także cenny składnik kosmetyczny, stosowany zewnętrznie na skórę. Ze względu na mocną barwę, która wpływa na kolor kosmetyku, zaleca się go stosować w rozcieńczeniu.

Jest to olej bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, głównie kwas linolowy - Omega-6, który poprawia barierę lipidową naskórka, zwiększa stopień nawilżenia oraz reguluje pracę gruczołów łojowych, oczyszcza pory i zapobiega tworzeniu zaskórników.

Dodatkowo olej dyniowy zawiera znaczną ilość witamin A, E oraz grupy B (B1, B2, B3).

Cechą charakterystyczną oleju dyniowego jest wysoka zawartość minerałów w tym przede wszystkim cynku oraz fitosteroli, przede wszystkim beta-sitosterol oraz spinasterol, które wykazują działanie przeciwzapalne, łagodzące, pobudzają regenerację i gojenie naskórka.
Cynk wpływa na regeneracje i gojenie uszkodzeń skóry, drobnych ran oraz tkanek miękkich.

Olej z pestek dyni ma właściwości regenerujące, przeciwzapalne, antyalergiczne, antyseptyczne, antyoksydacyjne (neutralizuje wolne rodniki), odżywcze.

PRZEZNACZENIE:

  • pielęgnacja skóry suchej, łuszczącej się, zniszczonej i dojrzałej,
  • pielęgnacja skóry tłustej, trądzikowej, skłonnej do podrażnień i blizn,
  • ochrona skóry przed oparzeniami słonecznymi,
  • podwyższenie elastyczności naczyń krwionośnych,
  • leczenie chorób oka,
  • wzmocnienie włosów i zapobieganie wypadania włosów na tle hormonalnym,
  • odmładzanie skóry.

METODY STOSOWANIA

Wewnętrznie: 1 łyżka 3 razy dziennie 15-20 minut przed posiłkiem.

Olej dyniowy może być stosowany do smarowania i masażu bez rozcieńczenia w postaci czystej lub jako składnik przy tworzeniu  mieszanek. Występuje dodatkiem do wzbogacenia kosmetyków (balsamy, maseczki, kremy, szampony).

Olej dyniowy jest również odpowiedni jako składnik olejków pielęgnujących skórę włosów, które wzmacniają mieszki włosowe i zapobiegają wypadaniu włosów.

Zewnętrznie:

  • smarować miejsca problemowe lub zmienione chorobowo,
  • stosować jako składnik maseczek do twarzy, rąk oraz włosów,
  • mieszać z kremami, balsamami lub oliwką do masażu (masaż leczniczy, masaż kosmetyczny).
  • okłady i aplikacji.

PRZECIWWSKAZANIA: nie ma przeciwwskazań do zastosowania.

PRZECHOWYWANIE: w chłodnym miejscu, z dala od słońca, przy temperaturze nie wyżej niż +25C.

Nie zawiera barwników, konserwantów i sztucznych substancji zapachowych.

OPAKOWANIE: butelka z ciemnego szkła o pojemności 100 ml, 200 ml, 250 ml

Producent: Elitphito, Ukraina

Wyłączny importer produktów: BIODAR

Współautorem informacji podanej w opisach produktów Sklepu Ukraina Shop jest biuro tłumaczeń. Stanowi to intelektualną własność naszej firmy oraz Biuro Tłumaczeń. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie opisów oraz zdjęć, zawartych w sklepie w całości lub w części bez zgody firmy lub biuro tłumaczeń jest zabronione i stanowi naruszenie praw autorskich. Podstawa prawna: Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170

Jeśli opis ten pojawi się w miejscu innym niż nasz sklep oznacza to, że został skradziony naszej firmie.

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Oglądane produkty
Okazje.info
Pobieranie danych...