Produkt: Niedostępny
Masło Kokosowe Nierafinowane 250 ml
16,00 

Olej kokosowy nadaje się do gotowania i smażenia oraz do zastosowań kosmetycznych.

Waga: 0.4kg Termin przydatności: 22-09-2018
Ilość
Towar chwilowo niedostępny.

 

 

    Rodzaj dostawy          

 

Koszt dostawy      

 

Dostawa GRATIS      

Paczkomaty

od 8,50 zł powyżej 150 zł

Poczta Polska

od 10,00 zł powyżej 200 zł

Kurier DHL

od 15,00 zł powyżej 300 zł

Kurier Pocztex 48

14,00 zł powyżej 300 zł

Kurier InPost

11,70 zł powyżej 300 zł

Przesyłka zagraniczna

od 18,60 zł -

 

Prawo odstąpienia od umowy

Mają Państwo prawo odstąpienia od niniejszej umowy w terminie 14 dni bez podania jakiejkolwiek przyczyny. Termin do odstąpienia od umowy wygasa po upływie 14 dni od dnia, w którym weszli Państwo w posiadanie zamówionego Towaru, lub w którym osoba trzecia (inna niż przewoźnik), i wskazana przez Państwa weszła w posiadanie zamówionego Towaru.

Zgodnie z art. 38 Ustawy o prawach Konsumenta, prawo odstąpienia od umowy zawartej na odległość nie przysługuje w odniesieniu w szczególności do:

- umowy, w której przedmiotem świadczenia jest rzecz nieprefabrykowana, wyprodukowana według specyfikacji konsumenta lub służąca zaspokojeniu jego zindywidualizowanych potrzeb,

- produktów ulegających szybkiemu zepsuciu lub mających krótki termin przydatności do użycia,

- produktów dostarczanych w zapieczętowanym opakowaniu, których po jego otwarciu nie można zwrócić ze względu na ochronę zdrowia lub ze względów higienicznych (jeżeli opakowanie zostało otwarte po dostarczeniu),

- produktów, które po dostarczeniu (ze względu na swój charakter), zostają nierozłącznie połączone z innymi rzeczami.

- umowy, w której cena lub wynagrodzenie zależy od wahań na rynku finansowym, nad którymi przedsiębiorca nie sprawuje kontroli, i które mogą wystąpić przed upływem terminu do odstąpienia od umowy.

Aby skorzystać z prawa odstąpienia od umowy, muszą Państwo poinformować nas o swojej decyzji w drodze jednoznacznego oświadczenia. Oświadczenie należy przesłać za pośrednictwem operatora pocztowego na adres: Biodar, ul. Kostrzyńka 6/1, 61-042 Poznań lub poprzez pocztę elektroniczną na adres: info@ukrainashop.com.

Mogą Państwo skorzystać z formularza odstąpienia od umowy, dostępnego w Regulaminie. Jednak nie jest to obowiązkowe.

Aby zachować termin do odstąpienia od umowy, wystarczy, aby wysłali Państwo taką informację przed upływem przysługującego terminu do odstąpienia od umowy.

Skutki odstąpienia od umowy:

W przypadku odstąpienia od niniejszej umowy zwracamy Państwu wszystkie otrzymane od Państwa płatności niezwłocznie, a w każdym przypadku nie później niż 14 dni od dnia, w którym zostaliśmy poinformowani o Państwa decyzji o wykonaniu prawa odstąpienia od niniejszej umowy. Zwrotu płatności dokonamy przy użyciu takich samych sposobów płatności, jakie zostały przez Państwa użyte w pierwotnej transakcji, chyba że wyraźnie zgodziliście się Państwo na inne rozwiązanie. W każdym przypadku nie poniosą Państwo żadnych opłat w związku z tym zwrotem.

Możemy wstrzymać się ze zwrotem płatności do czasu otrzymania rzeczy lub do czasu dostarczenia nam dowodu jej odesłania, w zależności od tego, które zdarzenie nastąpi wcześniej.

Warunki zwrotu Towarów zakupionych w Sklepie internetowym www.ukrainashop.com

a) Po otrzymaniu od Państwa informacji o odstąpieniu od umowy poprosimy o wysłanie zwrotu za pośrednictwem Poczty Polskiej: prosimy o wypełnienie formularza zwrotu i nadania paczki w dowolnym urzędzie pocztowym. Będą Państwo musieli ponieść bezpośrednie koszty zwrotu rzeczy. 

b) Zwracany produkt/produkty wraz z dowodem zakupu (paragon/faktura VAT) prosimy starannie zapakować, by nie doszło do uszkodzenia w trakcie transportu.

c) Odpowiadają Państwo tylko za zmniejszenie wartości rzeczy, wynikające z korzystania z niej w sposób inny niż było to konieczne do stwierdzenia charakteru, cech i funkcjonowania rzeczy.

Ocena: 0 na 6 (opinii: 0) DODAJ OPINIĘ

Olej Kokosowy Nierafinowany Extra Virgin

Kraj pochodzenia: Indie

Składniki: 100% olej kokosowy nierafinowany (Extra Virgine) tłoczony na zimno.

Olej kokosowy, masło kokosowe, tłuszcz kokosowy (Oleum Cocois) otrzymywany z wysokiej jakości surowców poprzez tłoczenie na zimno kopry, suchej pulpy owocowej palmy kokosowej Cocos Nucifera L.

Olej kokosowy w temperaturze poniżej 25ºC przybiera konsystencje stałego, białego tłuszczu (stąd nazywany także masłem kokosowym).

Olej nie został poddany rafinacji ani filtrowaniu oraz posiada piękny kokosowy zapach.

Olej kokosowy zawiera nasycone kwasy tłuszczowe (ok. 90%)- ok. 44% kwasu laurynowego, ok. 18% kwasu mirystynowego, ok. 11% kwasu palmitynowego, 6% kwasu stearynowego, ok. 7% kwasu oleinowego, ok. 2% kwasu linolowego i 12% kwasu alfa-linolowego. Mieści w sobie wysoką zawartość witaminy E.

Wzmacnia system odpornościowy, pomaga przy grypie, zapaleniu wątroby, cukrzycę. Normalizuje poziom cukru we krwi, jest niezbędny w dietach odchudzających. Pomaga zapobiegać chorobom przewodu pokarmowego, wątroby i nerek. Wzmacnia zęby i kości.

Wykorzystywany jest do produkcji mydeł. Dzięki dużej zawartości kwasu laurylowego produkowane na bazie oleju kokosowego mydła pienią się nawet w solonej wodzie.

Stosowany jest również w balsamach i odżywkach do suchych i zniszczonych włosów.

Posiada właściwości przeciwzapalne, antybakteryjne, antyseptyczne, przeciwwirusowe, nawilżające, odżywcze. Ma działanie kojące i uspokajające.

PRZEZNACZENIE:

  • olej do ciała lub do masażu,
  • składnik czopków i maści,
  • leczenie egzemy i atopowego zapalenia skóry,
  • skóra bardzo sucha i łuszcząca się ze skłonnością do podrażnień,
  • zmiękczenie zgrubiałego naskórka, szczególnie rak i nóg (zapobiega powstawaniu pęknięć),
  • ochrona skóry przed agresywnymi czynnikami,
  • demakijaż twarzy, szczególnie wokół oczu,
  • pielęgnacja dojrzałej, uszkodzonej przez słońce skóry,
  • pielęgnacja cery trądzikowej i łojotokowej,
  • pielęgnacja włosów suchych, zniszczonych, skłonnych do rozdwojonych końcówek.

METODY STOSOWANIA

Masło można stosować bezpośrednio na skórę twarzy i ciała, okolice oczu oraz włosy.

Może być stosowane do smarowania i masażu bez rozcieńczenia w postaci czystej lub jako składnik przy tworzeniu mieszanek. Występuje dodatkiem do wzbogacenia kosmetyków (balsamy, maseczki, szampony, kremy).

Przed zastosowaniem buteleczkę z masłem ustalić na łaźnie parowej przy temperaturze +40° C - +50° C lub do kubku z gorącą wodą na kilka minut (do konsystencji płynnej).

Zewnętrznie:

- smarować miejsca problemowe lub zmienione chorobowo,

- jako składnik maseczek na skórę,

- jako maseczka do włosów: w suche, niemyte jeszcze włosy i skórę głowy wmasować olej, zawinąć włosy w foliowy czepek i/lub ręcznik, trzymać na włosach przez ok. półgodziny i następnie umyć włosy szamponem,

- jako olejek pielęgnujący końcówki włosów, odpowiedni do stosowania zarówno na suche i mokre włosy: nabrać odrobinę oleju, rozgrzać i rozetrzeć między palcami, następnie wmasować w końce włosów, nie spłukiwać. Używać olejku należy oszczędnie, aby nie przetłuścić i zbytnio nie obciążyć włosów.

- do pielęgnacji paznokci,

- mieszać z kremami, balsamami lub oliwką do masażu (masaż leczniczy, kosmetyczny),

- okłady i aplikacji.

ZASTOSOWANIE WEWNĘTRZNE:

1. Do smarowania pieczywa, można z powodzeniem zastąpić nim masło.

2. Do smażenia i pieczenia ciast. Nadaje potrawom delikatny kokosowy posmak. Ze względu na dużą zawartość roślinnych tłuszczów nasyconych jest idealny do smażenia w wysokich temperaturach, nie pali się, nie jełczeje, a dzięki właściwościom smakowym nadaje potrawom ciekawy orientalny charakter.

Przechowywanie: w chłodnym miejscu, z dala od słońca.

Masa netto: 250 ml

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Okazje.info
Pobieranie danych...